Author Archives: Apricus

TREND FESYEN MUSLIMAH YANG BERGAYA

Pada masa kini telah pelbagai rekaan dalam dunia fesyen direka oleh pereka-pereka fesyen. Ada yang masih mengikut gaya zaman dahulu untuk dijadi fesyen terkini dan membuat sedikit perubahan yang menunjukkan gaya kemodenan zaman sekarang. Pelbagai trend yang dibuat untuk semua orang termasuklah untuk para muslimah di luar sana. Hijabis juga tidak ketinggalan mengikut gaya trend […]

MUSLIMAH LEBIH BERMINAT DENGAN PAKAI DRESS PANJANG ATAU JUBAH.

Mesti korang perasan situation zaman sekarang banyak perempuan suka gaya muslimah. Walaupun mereka tak bertudung atau berhijab, tapi gaya mereka lebih memilih gaya muslimah seperti menggayakan dress panjang atau jubah. Ianya kerana pelbagai design dress yang cantik dan menarik oleh pereka fashion zaman kini. Contoh dress macam bawah ni 👇 Pelbagai gaya dan design dress […]

Beli Baju RAYA ONLINE lebih SELAMAT !! Elakkan Berisiko Daripada Bersesak Dengan Orang Ramai.

Selalunya bulan puasa ni pada masa hujung minggu mesti ramai warga kota membanjiri Jalan Tunku Abdul Rahman, sekitar Jalan Masjid India, Bangi, Shah Alam dan banyak lagi lokasi kegemaran membeli-belah kelengkapan baju raya. Namun, semua itu tidak mampu lagi kita lakukan memandangkan PKP mula dikuatkuasakan bermula 18 mac lalu. Sungguhpun begitu, ia bukan alasan untuk […]

𝗕𝗲𝗿𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗡𝗮𝗸 𝗝𝗮𝗱𝗶 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗜𝗡𝗙𝗟𝗨𝗘𝗡𝗖𝗘𝗥?? 𝗝𝗼𝗺 𝗳𝗮𝗵𝗮𝗺𝗶 𝟱 𝗧𝗶𝗽𝘀 𝗶𝗻𝗶 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘀𝗲𝗿𝗹𝗮𝗵𝗸𝗮𝗻 𝗴𝗮𝘆𝗮 𝗮𝗻𝗱𝗮❗️😉

𝗝𝗔𝗡𝗚𝗔𝗡 sempitkan pemakaian anda dengan satu gaya jika anda mahu menyerlah dan siapa tahu anda berkebolehan dan berbakat menjadi style influencer ?? Jom scroll ke bawah dan terus membaca😉 1) – 𝑻𝒂𝒉𝒖 𝑪𝒂𝒓𝒂 𝑩𝒆𝒓𝒑𝒂𝒌𝒂𝒊𝒂𝒏 Semestinya, jika anda mahu di kenali dan cara berpakaian anda diikuti, anda mestilah kreatif dan tahu cara-cara untuk memilih pakaian yang […]

🌹Nak tahu 𝐆𝐀𝐘𝐀 dan 𝐅𝐄𝐒𝐘𝐄𝐍 yang diramal 𝐓𝐑𝐄𝐍𝐃𝐈𝐍𝐆 2020 ni ?? Jom Scroll ke bawah⤵️😉

Hai uollsss !!!!Mesti anda nak tahu & tertanya-tanya gaya dan fesyen yang diramal trending 2020 ni kan, semestinya anda tidak mahu ketinggalan untuk memperagakan gaya dan penampilan fesyen yang akan menjadi trending pada tahun 2020 ni. Pernahkah anda tertanya-tanya siapakah penata gaya di sebalik nama selebriti terkenal tanah air seperti Neelofa, Scha Alyahya, Datuk Seri […]

✈️𝗧𝗥𝗔𝗩𝗘𝗟 ?? 𝗠𝘂𝘀𝗹𝗶𝗺𝗮𝗵 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗸𝗲𝗻𝗮 𝗽𝗮𝗻𝗱𝗮𝗶 𝗽𝗶𝗹𝗶𝗵 𝗽𝗮𝗸𝗮𝗶𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗺𝗮𝘀𝗮 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗹 𝗸𝗮𝗻 ??🤔 𝗝𝗼𝗺 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗻𝗮𝗸 𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲 𝗧𝗜𝗣𝗦 𝗯𝗮𝘄𝗮𝗵 𝗻𝗶 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗸𝗼𝗿𝗮𝗻𝗴..⤵️😉🌹

Golongan wanita merupakan golongan yang amat mementingkan penampilan diri, khususnya dari segi pakaian. Wanita muslimah masa kini semakin bijak dalam menjaga penampilan diri dan bergaya meskipun dalam apa jua keadaan. Dalam menggayakan pakaian, yang sopan dan menutup aurat, itu bukanlah faktor penghalang bagi anda untuk bercuti ataupun travel bersama orang tersayang. Kali ni kami nak […]

💁‍♀️ 𝐓𝐈𝐏𝐒 𝐌𝐄𝐌𝐈𝐋𝐈𝐇 𝐁𝐀𝐉𝐔 𝐌𝐄𝐍𝐆𝐈𝐊𝐔𝐓 𝐁𝐄𝐍𝐓𝐔𝐊 𝐁𝐀𝐃𝐀𝐍🌹

Ukur baju di badan sendiri pun tak cukup tau, sekarang ni macam-macam design baju ada, rambang mata tergoda kan. Tahu saiz S, M, L, XL tak cukup , kena pilih design yang sesuai.. Jadi jangan jadi monster fashion tau ! NO NO NO NO..! hehehe Ada 5 Jenis bentuk badan yang sangat common, faham kan […]

𝐄𝐋𝐀𝐊 𝐌𝐎𝐎𝐃 𝐒𝐏𝐎𝐈𝐋, 𝐏𝐀𝐒𝐓𝐈𝐊𝐀𝐍 𝐓𝐈𝐑𝐔 𝐋𝐀𝐍𝐆𝐊𝐀𝐇 𝐈𝐍𝐈 𝐒𝐔𝐏𝐀𝐘𝐀 𝗕𝗔𝗝𝗨 𝐌𝐀𝐇𝐀𝐋 𝐀𝐍𝐃𝐀 𝐓𝐈𝐃𝐀𝐊 𝐁𝐄𝐑𝐋𝐔𝐁𝐀𝐍𝐆 𝐊𝐄𝐓𝐈𝐊𝐀 𝐈𝐑𝐎𝐍𝐈𝐍𝐆

Di zaman penuh kemudahan ini, semuanya hanya perlukan duit. Memandangkan anda sudah perabis duit untuk beli baju mahal, cuba jimat duit dengan mengelak dari menghantar ke dobi untuk di gosok. Disini, kami nak berikan anda sedikit pengetahuan dalam mengendalikan proses menggosok agar baju yang mahal dan berjenama anda tidak berlubang. Elak mood hari anda spoil, […]

𝟳 𝗧𝗜𝗣𝗦 𝗙𝗔𝗦𝗛𝗜𝗢𝗡 𝗨𝗡𝗧𝗨𝗞 𝗪𝗔𝗡𝗜𝗧𝗔 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗕𝗘𝗥𝗕𝗔𝗗𝗔𝗡 𝗣𝗘𝗧𝗜𝗧𝗘 𝗔𝗧𝗔𝗨 𝗣𝗘𝗡𝗗𝗘𝗞 𝗦𝗨𝗣𝗔𝗬𝗔 𝗞𝗘𝗟𝗜𝗛𝗔𝗧𝗔𝗡 𝗟𝗘𝗕𝗜𝗛 𝗧𝗜𝗡𝗚𝗚𝗜

Wanita yang memiliki tubuh kecil mempunyai banyak kelebihannya. Sebagai contoh, mereka akan sentiasa tampak lebih muda daripada usia sebenar. Namun, wanita bertubuh kecil juga terdapat kelemahannya. Mereka perlu memilih pakaian dan aksesori dengan berhati-hati kerana kombinasi yang salah akan menampakkan tubuh mereka lebih pendek daripada biasa. Disini, kami ingin kongsikan tujuh tips fesyen untuk wanita […]

💄Nak MAKEUP yang CANTIK?? Mesti kena Pandai Pilih FOUNDATION yang sesuai dengan tona kulit. Macam Mana nak pilih ?? Jom kami share TIPS😉🌹

Foundation adalah salah satu produk penting yang kita gunakan dalam makeup harian. Memilih jenis foundation yang sesuai dengan kulit boleh dikatakan payah juga sebab ia datang dalam pelbagai tona dan formula. Ia juga produk yang boleh dikatakan tricky sebab makeup korang akan end up jadi flawless atau sebaliknya. Sebab tu lah kene buat research sikit […]