Kebaikan dan Khasiat dalam serum rambut dan Shampoo BioTHIK Active Hair Care

๐ŸŠย ๐Ÿ‡๐Ÿˆ๐Ÿ‘ย Acid buah-buahan๐Ÿ‹๐Ÿ‰๐Ÿ’๐Ÿฅ‘

Acid buah buahan adalah salah satu daripada sekumpulan bahan yang terdapat dalam beberapa jenis buah dan juga susu! Haa dengar pun dah tau yang dia sangat bagus dan ber-zat! Selalunya acid buah-buahan digunakan di dalam produk kecantikan muka, functionnya untuk mengurangkan kedut di muka dan melembutkan kulit.

Antara contoh acid buah buahan adalahย glycolic acid, lactic acid, and citric acid. Also called AHA and alpha hydroxyl acid.

Kebaikan-kebaikan nya ialah:ย ย ๐Ÿ‘‡

 

  • Dapat melembapkan kulit kepala
  • Melembut dan juga melembapkan rambut supaya nampak lebih segar dan berkilat!
  • Menghapuskan sel kulit mati dan dapat menyegarkan kulit kepala
  • Membantu mengekalkan kesegaran kulit kepala walaupun berhadapan cuaca panas terik
  • Dapat mengelakkan pertumbuhan jerawat dan kelumumur di kepala.

๐ŸŒฐย Serbuk Carobย ๐ŸŒฐ

Dalam serbuk carob terdapat vitamin E which is vitamin E sangat bagus untuk kulit muka dan juga rambut. Vitamin E dapat membantu mengekalkan kulit sentiasa sihat dan dapat melawan pertumbuhan kedutan! Ia juga merupakan bahan semulajadi yang mampu memberikan kesan yang bagus pada rambut kita.

Vitamin E membantu menguatkan dan menyihatkan rambut. khasiat vitamin E ialah:

  • Iaย antioksidan yang membantu membaiki dan membina tisu. Apabila applyvitamin E ke kulit kepala anda, ia membantu mengurangkan keradangan dan memperbaiki kerosakan pada folikel, dan folik yang sihat mendorong pertumbuhan rambut dengan lebat dan sihat!

๐Ÿฅž Mongongo Oil๐Ÿฅž

  • Melembapkan kulit kepala dan membuatkan rambut kelihatan bersinar

 

๐ŸEpal Hijau๐Ÿ

  • Mengawal masalah kulit kepala kering
  • Dapat melebatkan rambut
  • Dapat mengurangkan rambut gugur
  • Dapat melambatkan pertumbuhan uban di rambut

 

๐Ÿฅ’๐Ÿฅ’Pea Sprout๐Ÿฅ’๐Ÿฅ’

  • ekstrak kacang pis mengandungi vitamin C yang diyakini berkesan terhadap pertumbuhan rambut yang sihat.
  • ย Ia memusnahkan radikal bebas dalam badan yang menjadikan rambut lemah, rapuh dan nipis. Ia juga menghalang pelbagai gangguan rambut seperti alopecia dan hirutism
  • Dapat mencegah masalah rambut berkelumumur

 

๐ŸŠ๐ŸŠ betaine/ amino acid๐ŸŠ๐ŸŠ

  • An amino acid. Also known asย Trimethylglycine or glycine betaine.
  • Amino acid mampu mengekalkan kesegaran rambut.
  • Membuatkan rambut sentiasa hidrat,segar dan tidak melekit.
  • Memberikan kesan yang melembutkan rambut. Macam iklan shampoo tu, “silky and smooth!”

 

๐Ÿฅœ๐Ÿฅœnatural pea peptide/kacang peptida๐Ÿฅœ๐Ÿฅœ

  • Tidak ada bahan yang toxic dan tidak memudaratkan kesihatan kulit rambut. itu paling penting!
  • Bila disapukam pada rambut, kacang peptida ini mampu untuk menghidupkan sel sel kulit kepala yang kurang aktif
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut

 

  • Ekstrak Arnica (macam bunga daisy!)

  • Dapat menyelesaikan masalah keguguran rambut
  • Ekstrak arnica membantu meremajakan kulit kepala,merangsang folikel rambut, serta membantu menguatkan rambut anda.
  • Arnica mampu mengelakkan masalah keguguran rambut walaupun sudah berusia

 

๐Ÿ‹๐Ÿ‹watercress๐Ÿ‹๐Ÿ‹

  • *promotes hair growth*ย You can use watercress juice to aid in your hair growth. It possesses the potential to balance the functioning of the hormones. This, in turn, promotes hair growth. Vitamin A present in watercress offers the nutrients essential for a prolific hair growth.

๐Ÿฅ—๐Ÿฅ—Garlic๐Ÿฅ—๐Ÿฅ—

 

 

  • Bawang putih mampu memanjangkan rambut. Orang dulu gunakan air bawang putih tau!
  • Membantu untuk memanjangkan rambut.
  • Bagi yang mempunyai masalah susah nak tumbuh rambut boleh gunakan BioTHIK Active Hair Care ni sebab dia ada ekstrak bawang putih juga๐Ÿค—

๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ๐ŸŒฟrosemary๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ

  • Rosemaryย Oilย Benefits Hairย Growth. When applied over the scalpย rosemaryย essential oil helps stimulateย hairย growth. Many people also claim that it can prevent baldness, slows graying, and can be used to treat dandruff and dry scalp.

 

๐ŸŒผ๐ŸŒผchamomile๐ŸŒผ๐ŸŒผ

  • Dapat mengelakkan dan menghapuskan kelumumur!
  • Menyegarkan kulit kepala

 

๐ŸŒฑ๐ŸŒฑburdock๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ

  • *burdockย root oil can help strengthenย hairย by nourishing the scalp due to its vitamin A content and essential fatty acids. It may also reduce the symptoms of scalp conditions including dandruff, itchy scalp, redness and scalp infection.

 

๐ŸŽ๐ŸŽAloe veraย ๐ŸŽ๐ŸŽ

  • Aloe vera memang dikenali dengan tumbuhan yang mempunya sangat banyak faedah.
  • Ia mampi membersihkan dan menyembuhkan kulit kepala
  • Aloe vera juga mampu melebatkan rambut serta menguatkannya!
  • Dapat mencegah masalah keguguran rambut
  • Mengandungiย proteolytic enzymes yang mendorong pada pertumbuhan rambut.
  • “It helps restore the pH balance of your hair because its own pH level is in the same range as your hair needs to be.”

 

ย 

 

 

 

 

๐Ÿ€๐Ÿ€Mint๐Ÿ€๐Ÿ€

 

  • Mengatasi masalah rambut gatal/iritasi.
  • Ekstrak mint sememangnya sangat bagus dan sering digunakan di dalam serum/shampoo kerana ia menyegarkan
  • Mampu menghilangkan sakit kepala
  • Mengatasi masalah kulit kepala berminyak
  • Boleh membunuh kutu rambut juga!

Semua ingredients yang bagus ni ada dalam 1 produk! Takpayah susah susah nak buat satu persatu. pakai je BioTHIK Active Hair Care. Selesai semua masalah!ย ๐Ÿ˜˜

Visit kita punya facebook for more ok.๐Ÿ’“ย ย BioTHIKยฎ ACTIVE CARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *